Takläggare & takrenovering
i Säter

Söker du en kompetent takläggare i Säter för att lägga nytt tak eller utföra en takrenovering? Välkommen till oss på Snickarna i Säter! Vi har stor erfarenhet av att lägga tak av olika typ och kan renovera existerande tak med utmärkt resultat.

Taket är en byggnads viktigaste del. Det måste vara tätt och välisolerat för att din bostad eller företagslokal ska vara trivsam att vistas i och givetvis också för att resten av byggnaden ska ha ett fullgott skydd. Har taket skador får du annars snabbt problem även med andra delar av byggnaden. Taket måste därför kontrolleras och underhållas med jämna mellanrum.

Vi arbetar främst med tak av tegel och plåt och ser alltid till att välja kvalitetsprodukter så att du får ett tak som håller under lång tid framöver.

Nytt tak eller takrenovering

Vid nybyggnation behöver man givetvis lägga ett helt nytt tak, men har man ett befintligt tak på en byggnad kan det många gånger räcka med en takrenovering. Vi kommer gärna ut för att besikta ditt tak och ger dig sedan råd kring den bästa lösningen utifrån ditt taks förutsättningar.

Har man exempelvis ett tegeltak där teglet fortfarande är i gott skick kan det räcka med att plocka av och rengöra takpannorna för att sedan renovera tätskikt och läkt för att taket ska hålla i många år till.

Vid en takrenovering kan det även passa bra att tilläggsisolera taket för att sänka sina uppvärmningskostnader. Mycket värme försvinner nämligen upp genom taket om det är dåligt isolerat.

Tegeltak eller plåttak - vilket ska jag välja?

Vilket takmaterial man ska välja är dels en fråga om smak och dels en fråga om hur din byggnad är konstruerad. Har du ett tak som ha en väldigt liten lutning är ett plåttak oftast ett bättre alternativ för att slippa att vatten kryper in under tegelpannorna vid kraftig nederbörd och vind. Plåt är också lättare och kan läggas på byggnader där man inte har en så kraftig takstomme.

Tegel å andra sidan är ett väl beprövat material som både isolerar bra mot stark värme och kyla samt mot ljud utifrån. Det ger ett snyggt, traditionellt utseende och det finns idag många valmöjligheter när det kommer till finish och färg. Väljer man betongtegel istället för lertegel kan kostnaden hållas nere.

Tegeltak kräver att man har en rejäl takstomme, särskilt i Säter och andra orter i denna del av landet då snömängden om vintrarna kan vara rejäl.

Vi kommer gärna ut och tar en titt på din byggnad för att ge dig förslag på vilket takmaterial som skulle kunna passa bra. Givetvis kan du vända dig till oss för takläggningen om det handlar om ett nybygge.

Allt som behövs för ett säkert tak i Säter

Utöver att själva takbeläggningen måste vara väl utförd så tillkommer ett flertal andra detaljer för att du ska få ett riktigt snyggt och hållbart tak som dessutom är säkert för dem som behöver komma upp på det, till exempel sotarn eller om du måste upp och skotta taket.

Takstegar, plåtar till vindskivor, snörasskydd och plåtdetaljer vid skorsten och skarvar i taket är bara några exempel på byggnadsdetaljer som är nödvändiga för ett fullständigt komplett tak. Våra takläggare ser till att du får allt du behöver i samband med takläggning eller takrenovering och räknar givetvis med dessa detaljer i offerten som du får.

Varmt välkommen att kontakta oss via telefon 070-696 60 51 eller e post: info@snickarnaisater.se för att få mer information om kostnad och leveranstid för ett nytt tak eller en takrenovering i Säter.

 Utnyttja ditt ROT-avdrag!

Med ROT-avdrag kan du alltid dra 30% av arbetskostnaden på renovering, ombyggnad och tillbyggnad upp till 50 000kr på utfört arbete av Snickarna i Säter. Materialkostnaden är densamma och när summan 50 000kr är uppnådd löper vanlig taxa. Vi reglerar skatteavdraget åt dig!